Zavod Jerbas – Center za dediščino in sonaravni razvoj, Pedrovo

V Zavodu Jerbas se ukvarjajo z raziskovanjem, ohranjanjem in promocijo kulturne in naravne dediščine okolja. Dognanja in nova znanja, ki jih pridobivajo, vpletajo v trajnostne turistične produkte in dediščinske prireditve.

Njihova ponudba obsega otroške delavnice, kot so delavnice starih iger Krasa in Vipavske doline, ki so se igrale večinoma na paši ali ob dolgih zimskih večerih, delavnice ustvarjanja iz naravnih materialov, različne likovne delavnice ter delavnice spoznavanja narave. Vse delavnice lahko prilagodijo tudi za odrasle skupine.

Visoko strokovno usposobljeni turistični vodniki ter interpretatorji dediščine z ustreznimi licencami vas lahko popeljejo na turistično spoznavanje Krasa in Brkinov, Goriške regije od Bovca preko Idrije, Vipave do Nove Gorice in Goriških Brd. Skupaj z njimi pa lahko spoznavate tudi skrivnosti gradu Rihemberk, enega najstarejših in največjih gradov daleč na okrog. Z Jerbasovim biologom se lahko podate na različne tematske pohode v naravo. S profesorico likovne umetnosti in inženirko oblikovanja pa lahko spoznavate različne tehnike likovnega ustvarjanja in oblikovanja kamna.

V Zavodu Jerbas so soorganizatorji in soustvarjalci Festivala Kraška gmajna, festivala dediščinskega in naravoslovnega turizma, ki dvakrat letno na prizoriščih širom Krasa ponuja bogat program delavnic, tematskih pohodov, predavanj in razstav, ki odstirajo skrivnosti bogate dediščine prostora.

Kontakt
Pedrovo 1, 5295 Branik
Gsm: +386 40 480 124 (Borut), +386 40 303 576 (Jelena), +386 40 601 307 (Tom)
E-mail: zavod.jerbas@gmail.com

Spletna stran: https://zavodjerbas.com/

Facebook: https://www.facebook.com/zavodjerbas/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s